Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Vol Salland Café over fondsen en subsidies

Op dinsdagavond 17 mei 2022 werd in het gemeentehuis van Olst-Wijhe het Salland Café ‘POEN POEN POEN POEN’ over fondsen en subsidies gehouden.

Het programma was zowel op maatschappelijke initiatiefnemers als ondernemers gericht. Er waren bijna 70 belangstellenden.

Inspiratie van ervaringsdeskundigen

Bij de aftrap kwamen een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord. Birgitte Keijzer interviewde Erik Jan Post van Het Theaterschip Deventer en Angelieke Huisman en Ton Stroucken over samenwerking binnen Culturele Coalitie Olst-Wijhe. Ook sprak ze met Bert van de Maat over slim ondernemerschap in Holten en met Barend Hess over de financiering dorpskamer/museum Averlo Frieswijk/Schalkhaar.

Enkele tips: Geef niet op, heb geduld, zorg voor een netwerk, werk samen, draag je enthousiasme uit en benut elkaars talenten. 

Workshops

Daarna konden de deelnemers meedoen aan 1 van de 6 workshops:

  • VSBfonds & Oranjefonds (Guus Pengel, Birgitte Coté en Joke Meindersma)
  • Basisbeginselen fondsen/subsidies (Birgitte Keijzer en Eléon de Haas)
  • Subsidies voor ondernemers (Gerko Slotman)
  • Crowdfunding (Micha van de Water)
  • Geld zonder geld (Henny Zomer)
  • Van idee naar plan (Mireille Groot Koerkamp en Giny Hoogeslag)

Samenwerking

Dit Salland Café is mogelijk gemaakt dankzij medewerking van de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer, Provincie Overijssel vanuit beleid Sociale Kwaliteit en Economie, Raalter Uitdaging, Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe, VSBfonds, Oranjefonds, Salland Marketing, Ut Huus, Leader Salland, Doorpakken Salland, Move Your Crowd, WIJZ Welzijn, Deventer Doet, Raster, Bert van de Maat, museum AFS en Het Theaterschip.

Logo's van partners