Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

NaoberLOOkaal geopend

Op 20 mei 2022 was de officiële opening van NaoberLOOkaal in Loo. Wethouder Liesbeth Grijsen verrichtte de opening. Het oude gebouw was 40 jaar oud en hard aan vervanging toe.

De gemeenschap van Loo heeft met veel eigen inzet een toekomstbestendig buurthuis gerealiseerd. Om kosten te besparen is het zoveel mogelijk gebouwd door vrijwilligers uit Loo, ruim 5.700 uur hebben ze er samen in gestoken. Door goed te plannen, vooruit te zien en te bewaken is het Loo gelukt om binnen de begroting te blijven, ondanks de stijgende bouwkosten.

Betrokkenheid en saamhorigheid

Met het nieuwe buurthuis kan Loo bestaande en nieuwe activiteiten organiseren voor een bredere doelgroep. Het NaoberLOOkaal kan gebruikt worden door verenigingen en particulieren. Het pand is energieneutraal en de benedenruimte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De bouw door vrijwilligers en de activiteiten in het buurthuis bevorderen de betrokkenheid en de samenhorigheid in de gemeenschap.

Het project heeft een eenmalige Leaderbijdrage van € 100.000 ontvangen (50% van de EU, 25% van provincie Overijssel en 25% van gemeente Deventer).

 

Leader: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.

Logo's van partners