Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Van schoolplein naar buurtplein Okkenbroek

Vrijdag 3 juni 2022 werd het Buurtplein in Okkenbroek feestelijk geopend. Het schoolplein is omgebouwd tot een prachtig buurtplein, waar dorpsbewoners van alle leeftijden kunnen spelen, sporten en elkaar ontmoeten. En dat is ook precies wat er gebeurt.

Het buurtplein is een buitenontmoetingsplek voor alle inwoners van het dorp.

Kinderen hadden behoefte aan uitdagende en avontuurlijke speelplekken en volwassen dorpsbewoners wilden graag een mogelijkheid om elkaar buiten te ontmoeten. Het is van groot belang om het dorp levendig te houden. Het is een afwisselend plein geworden (dat ook helemaal rondom het schoolgebouw doorloopt) met onder andere een koersbalveld, klimmuur, ‘verkeersplein’, jeu-de-boules baan, klimtoestellen, een ontdektuin,een waterpomp en bankjes. Het is een prachtige plek midden in het dorp mét uitzicht over het mooie landschap. 

Dit plein is gerealiseerd door vrijwilligers uit het dorp, stichting Varitas en medewerkers van de basisschool met financiële bijdrage vanuit Leader Salland, gemeente Deventer, provincie Overijssel en allerlei fondsen.

 

Leader: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.

Logo's van partners