Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Ministerraad besluit positief over financiering PPLG

De Provincie Overijssel ontving op 7 juni 2024 goed nieuws uit Den Haag: het Rijk stelt € 234 miljoen beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG).

Deze financiering biedt ook in Salland kansen om de leefbaarheid, duurzaamheid en natuur in het landelijke gebied te verbeteren. 

Hoewel het wegvallen van het transitiefonds vragen kan oproepen over de voortgang van de Sallandse (koploper)projecten, biedt deze nieuwe financiering de kans om door te gaan met belangrijke maatregelen en de verkenningsfase. Het toegekende bedrag stelt de Provincie Overijssel in staat om – op vrijwillige basis – zowel provinciebrede als gebiedsspecifieke maatregelen te realiseren, met speciale aandacht voor emissiereductie en de behoeften van ondernemers en inwoners in ons gebied.

Bekijk de video (YouTube, 1 minuut en 56 seconden) waarin gedeputeerde Maurits von Martels de ontwikkelingen rondom het PPLG Overijssel duidt.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de toekomst voor ons platteland? Ga naar www.overijssel.nl/pplg en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Logo's van partners