Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Verse lokale streekproducten in het Deventer stadhuis

Deventer maakt zich hard om lokaal geproduceerd voedsel goed verkrijgbaar te maken voor haar inwoners.

Om het goede voorbeeld te geven heeft de gemeente in de laatste aanbesteding van de catering voor het stadhuis het gebruik van zo lokaal mogelijke streekproducten meegenomen. En met succes! Sindskort zijn lokale producten onderdeel van het assortiment.

Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Deventer geïnvesteerd in de totstandkoming van ‘Van Onze Grond’. Hierdoor zijn lokale streekproducten in diverse supermarkten in de gemeente (en gemeenten daarbuiten) verkrijgbaar. Van Onze Grond is een coöperatie van lokale boeren én supermarkten.

In samenwerking met Jumbo Boreel en lokale boeren biedt cateraar Appèl deze producten aan in het stadhuis. De producten worden via de fietskoerier vervoerd naar het stadhuis. Zo stimuleren we de lokale economie, voorkomen we onnodige reiskilometers en werken we aan een duurzame leefomgeving. Dat is precies wat gemeente Deventer beoogt in de deal Eten uit de regio - Provincie Overijssel.

Logo's van partners