Ga direct naar de inhoud van de pagina

Annemiek Haven, Lid Lokale Actie Groep Leader Salland

“Dit jaar ben ik voor het eerst actief voor de Lokale Actie Groep LEADER Salland (LAG). De eerste pitches door initiatiefnemers van projecten zijn gehouden en ik heb projecten beoordeeld. Voor mij is het enthousiasme en de inspiratie die de projectindieners uitstralen belangrijk naast natuurlijk haalbaarheid en realisme. Alle vier heb ik ervaren tijdens de LAG-bijeenkomsten. Het is erg prettig om te merken dat ik na een bijeenkomst die soms laat op de avond is afgelopen, vol energie naar huis ga.

Thumbnail

Salland: stad en land

Ik woon al weer vele jaren in Deventer (stad) samen met mijn man en onze drie kinderen. Geboren ben ik in Amstelveen en heb daar ook mijn jeugd doorgebracht. Ik kom er nog vaak als ik op familiebezoek ga, maar ben altijd blij als ik op de A1 de IJssel weer zie. Voor mij is dat echt thuiskomen. Ik vind Salland een erg mooi en gevarieerd gebied, waarbij ik mij bevoorrecht voel om zowel dichtbij de stad als het landelijk gebied te zijn.

Duurzaamheid en sociale kwaliteit

Als milieu-chemicus heb ik o.a. bij verschillende provinciale overheden gewerkt als gebiedsmanager en als teammanager van integrale projecten. In 2010 ben ik voor mijzelf begonnen. Een belangrijke reden was dat ik naast management veel meer met de inhoud wilde doen. Op het gebied van duurzaamheid als ook sociale kwaliteit heb ik afgelopen jaren verschillende opdrachten gedaan voor overheden en maatschappelijke organisaties. Via mijn LinkedIn profiel  kun je zien wat ik nu doe.

Stichting Kostbaar Salland

Daarnaast ben ik sinds 2014 als vrijwilliger voorzitter van Stichting Kostbaar Salland. Als stichting stimuleren en helpen we de aanleg, het herstel en beheer van het Sallandse landschap realiseren. Daartoe beheren we een fonds dat gericht is op het vergoeden van de groene diensten. Dit betekent dat we contracten afsluiten met eigenaren van landschapselementen, bijvoorbeeld agrariërs, landgoederen, inwoners, instellingen in het landelijk gebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. We hebben inmiddels zo’n 257 contracten afgesloten, waarmee we bijna 260 hectare landschap in beheer hebben over een periode van 21 jaar. Daar zijn we als stichting trots op! Tegelijkertijd ontwikkelen we ons verder tot een streekfonds voor Salland, waarmee we ruimte willen bieden voor diverse kleinschalige initiatieven.”