Ga direct naar de inhoud van de pagina

Cor Bosch, gebiedscoördinator gemeente Wijhe en contactpersoon buitengebied gemeente Raalte

Cor Bosch is gebiedscoördinator voor de gemeente Raalte en de voormalige gemeente Wijhe. De gebiedscoördinatoren van de 3 Sallandse gemeenten zijn het loket voor plattelandsondernemers en -bewoners.

De gebiedscoördinatoren zijn het 1e aanspreekpunt en geven onafhankelijk advies aan de keukentafel. Zij weten wat er speelt in het buitengebied.

Je kunt bij hen terecht met al jouw vragen over agrarische bedrijfsontwikkeling of locatieontwikkeling. Ook met andere plannen en projectideeën, ook als deze nog vaag zijn, kun je een beroep doen op de gebiedscoördinator. Zij kennen de wet- en regelgeving en ook subsidiemogelijkheden. Zij denken actief met je mee over de haalbaarheid en kunnen je eventueel doorverwijzen naar de juiste specialisten.

Aan de inzet van de gebiedscoördinator zijn voor jou geen kosten verbonden. De werkzaamheden worden op onafhankelijke en vertrouwelijke basis uitgevoerd.

Dus, of het nu gaat om kavelruil met jouw buren, rood voor rood, het hergebruik van agrarische gebouwen voor een nieuwe functie, bedrijfsbeëindiging, natuur- en landschapsbeheer, recreatie, het opzetten van een samenwerkingsverband, of totaal iets anders, bij de gebiedscoördinator ben je aan het juiste adres.

Gemeente Raalte heeft de inzet van de gebiedscoördinator verbreed naar contactpersoon buitengebied. De ontwikkelingen op het platteland gaan snel en er leven veel vragen bij ondernemers én bewoners in het buitengebied. Cor Bosch vervult deze functie voor 16 uur per week.

Wat voor vragen krijgt Cor Bosch?

Ik ben de 1e contactpersoon voor ondernemers en inwoners in het buitengebied. In mijn werk krijg ik allerlei vragen. Luister maar eens met mij mee.

Ouderenzorg

“Meneer Bosch, wilt u mij willen helpen, we kunnen hier echt niet blijven wonen. Mevrouw is 80+ en de man is richting 90 en hij wordt nogal vergeetachtig. “Deze mensen wonen in het
buitengebied, maar staan voor de keus: naar het dorp of? Mevrouw moet nu alleen beslissen en er zijn zoveel dingen die op hen afkomen. Na een goed gesprek en vooral een luisterend oor en veel praktische zaken afgevinkt te hebben, drogen haar tranen en ziet ze weer licht.

Boer met een te klein bedrijf

Een man en een vrouw met jonge kinderen  hebben een maatschap met de ouders van de vrouw. Ze hebben altijd hier willen boeren, maar het bedrijf is te klein om nog te investeren en er komt geen geld van de bank voor een nieuwe stal. Wat te doen? Partime boer met partime baan? De vrouw  vraagt: “Cor kun jij ons verder helpen? Pa heeft nog varkensstallen met asbest en een hypotheek, wat moeten we doen?”

Koeien verkopen of grond kopen?

Een melkveehouder boert op verschillende losse pachtgronden. De grondeigenaar is een oude boer die met zijn bedrijfsactiviteiten is gestopt. Na het overlijden van de oude boer verkopen zijn erfgenamen de grond. Wat is wijsheid? De helft van zijn koeien verkopen of grond kopen?

De melkveehouder: “Regels, regels en nog eens regels, ik word ter gek van! D’r komt niks meer uut mien vingers, wat mut ik toch?

Gelukkig zijn het niet alleen problemen waar ik mee te maken krijg, mensen willen graag rust en duidelijkheid en geen boete als er 1 of 2 dagen een koe te veel op het bedrijf is.

Zomaar een greep uit de vele vragen die mij gesteld worden. Een goed gesprek, vooral een luisterend oor en inlevingsvermogen helpen mensen vaak verder. Praten helpt om de zaken beter op een rij te krijgen!

Behoefte aan een luisterend oor en een goed gesprek? Ik ben te bereiken via telefoonnummer 06- 18 65 10 86 of via e-mail: info@c2bosch.nl.

Cor Bosch
Contactpersoon buitengebied