Ga direct naar de inhoud van de pagina

Mireille Groot Koerkamp, Leadercoördinator

Mireille Groot Koerkamp is coördinator van Leader in Salland. Leader is onderdeel van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Doel is initiatieven ondersteunen, om zo de leefbaarheid, duurzaamheid en economie op het platteland te versterken.

Plattelandsbewoners, (agrarische) ondernemers, stichtingen en verenigingen, belangenorganisaties, instellingen en overheden; in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kan iedereen met een goed idee, dat de leefbaarheid, duurzaamheid en economie van het platteland versterkt, voor een eenmalige bijdrage terecht bij Leader.

“Wie een idee heeft, kan het beste even contact opnemen voor informatie en advies. Ik kan helpen bij de aanvraag en de begroting”, tipt Groot Koerkamp. Uiteindelijk beslist provincie Overijssel op advies van de Lokale Actie Groep Leader Salland. Deze groep (ook wel de LAG of Leadergroep genoemd) bestaat uit Sallandse bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, gemeenten en waterschap. Waar aanvragers zeker rekening mee moeten houden, is de bijkomende administratie. Denk aan een projectplan, een begroting, financiële administratie, declaraties en een eindverslag. “Dat is voor sommige deelnemers even wennen”, weet Groot Koerkamp.

Hier vind je meer informatie over Leader. Je kunt ook kijken op www.europaloket.nl van de Provincie Overijssel (zie POP3 2014 -2020 – Leader). Je kunt contact opnemen met 1 van de Leadercoördinatoren: