Ga direct naar de inhoud van de pagina

Marktplaats ‘Daar krijg je energie van!’ voor iedereen in Overijssel

Energie. Iedereen kan wat doen voor het klimaat. En dat is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Maar wat is voor jou het meest interessant? Daar kom je achter op de Overijsselse Marktplaats ‘Daar krijg je energie van!’

Isoleren, zonnepanelen, wel of geen nieuwe cv-ketel, je bedrijfspand verduurzamen, een windmolen of een warmtepomp? Als dorp of straat gezamenlijk zonnepanelen inkopen of een energiecoöperatie starten? Er kan van àlles! Maar waar begin je? Bij de Overijsselse Marktplaats ‘Daar krijg je energie van!’ natuurlijk!

Wat, wanneer, waar en voor wie?

Op zaterdag 9 november 2019 kun je als bewoner, ondernemer of startend initiatief inspiratie op doen, een kijkje nemen in de praktijk èn concrete informatie halen over je energieaanpak. Van 10.30 tot 16.00 uur is het HOFtheater open voor bezoek. Allerlei bedrijven en adviseurs hebben een marktplaats waar je terecht kunt met je vragen. Daarnaast zijn er excursies, kennissessies en inspiratie van spreker Iwan Göbel: pak er uit wat jij interessant vindt.

Spreker Iwan Göbel

Iwan Göbel is oprichter en CEO van Burton Car Company, een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Duurzaamheid speelt een grote rol in het leven van Iwan Göbel. Zo schreef hij in 2008 ‘Ecowinst voor woningen’ en verkocht daar meer dan 10.000 exemplaren van. Het boek laat zien dat een investering in een duurzaam huis niet alleen winst voor het milieu oplevert, maar vooral ook financieel heel aantrekkelijk is. Zijn bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot grootste en duurzaamste sportwagenfabriek van Nederland ooit. Zelfs tijdens de afgelopen crisisjaren behaalde het bedrijf omzetstijgingen van meer dan 10%.

Programma

Bekijk het volledige programma en alle adressen.

09.30-10.30 uur: Bezoek een van de excursielocaties in de buurt (op eigen gelegenheid). Excursielocaties:

  • Raalte - Bepacom - eerste nieuwe bedrijfspand dat gasloos en energieneutraal is.
  • Landelijke open dag bij duurzame huizen, van aardgasvrij wonen tot dak- en gevelisolatie. Voor adressen en openingstijden: www.duurzamehuizenroute.nl. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.
  • Elshof - Gino Schrijver - kleine windmolen geplaatst bij agrarisch bedrijf. Kom kijken en vraag Gino het hemd van het lijf over het hoe en waarom van deze investering.
  • Heeten - energiecoöperatie en zonnepark Heeten, voor en door inwoners.

11.00 uur: Officiële opening op de Marktplaats.

Wethouder Frank Niens van gastgemeente Raalte opent samen met directeur bedrijven, Paul Maas, van Rabobank Salland deze Overijsselse Marktplaats, mede namens de samenwerkingspartners Nieuwe Energie Overijssel (provincie), Stimuland en het Salland Café van De Kracht van Salland.

11.15 - 12.15 uur: Spreker Iwan Göbel – Theaterzaal.

Laat je inspireren door zijn verassende denkwijze èn slimme tips!

13.00 - 14.00 uur: 1e ronde Kennissessies.

  1. Kennissessie particulieren door energievakman, bank en notaris: energiebesparende maatregelen waar je geen spijt van krijgt, hoe financier je deze en hoe zet je je vermogen slim in? En wat moet je regelen voor later?
  2. Kennissessie gezamenlijke initiatieven - met je buurt collectief aan de slag met zonnepanelen/isolatie of een eigen energiecoöperatie: wat kan er allemaal, hoe organiseer je het, waar is geld hiervoor te vinden en hoe krijg je anderen mee? En welke ondersteuning kan je hierbij krijgen?
  3. Kennissessie bedrijven - slim investeren met snelle terugverdientijd, voorbeelden van andere ondernemers, hoe zit het met de informatieplicht energiebesparing, manieren om eenvoudig energie te besparen, financieringsmogelijkheden en van welke ondersteuning kan ik gebruik maken? Deze sessie is bijvoorbeeld ook interessant voor dorpshuizen, sportverenigingen en andere partijen met vastgoed.

14.30 – 15.30 uur: 2e ronde Kennissessies (dezelfde als bij ronde 1).

Aanmelden

De deelname is kosteloos en er is een vrije inloop in het HOFtheater gedurende de dag. Wil je zeker weten dat je bij een bepaald onderdeel kunt aansluiten? Meld je dan aan. Bij overschrijving houden we de volgorde van inschrijving aan. Klik hier voor aanmelden.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Uitnodiging Marktplaats 'Daar krijg je energie van!'  pdf 260,5 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht