Ga direct naar de inhoud van de pagina

Ommetje ’t Welsums Kippeneindje

Dorpsbewoners van Welsum hebben zelf een wandeling uitgezet van 7 km, namelijk ‘t Welsum Kippeneindje. Dankzij de medewerking van agrariërs, particulieren en het Waterschap Veluwe kan iedereen de nieuwe paden bewandelen langs de mooiste plekjes van Welsum.

Thumbnail

Prachtig nieuw ommetje door de IJsselvallei

't Welsums Kippeneindje is niet zo maar een route.  De bijzondere route loopt niet alleen maar over bestaande wegen, maar ook over het boerenland. 

’t Welsums Kippeneindje start bij de begraafplaats en volgt een route ten Zuidwesten van Welsum, op en over de grens van Overijssel en Gelderland door de IJsselvallei. Wandelaars hebben enerzijds het oog op de Nijbroekerpolder en anderzijds op de uiterwaarden van de IJssel. Een verrassend gevarieerd kleinschalig boerenlandschap, met oude hoogstamfruit boomgaarden, mooie vergezichten en een afwisselende natuur. Op de route vindt u ook heerlijke uitrustpunten, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Waar kunt u de routebeschrijving verkrijgen?

U kunt de wandelroute onderaan deze pagina downloaden.

Tevens is de route verkrijgbaar bij de VVV’s in de directe omgeving van Welsum.

Samenwerken loont

t Welsums Kippeneindje is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Europese Leadersubsidie, de Provincie Overijssel, de gemeente Olst-Wijhe en de Nationale Postcodeloterij.

De OVKK (Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen) en Landschap Overijssel hebben de werkgroep ondersteund een weg te vinden in een woud van regelingen. Maar ’t Welsums Kippeneindje is vooral mogelijk door gastvrijheid van de agrariërs, particuliere grondeigenaren en het Waterschap Veluwe die hun grond gastvrij openstellen.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Ommetje Welsums Kippeneindje (7 km)  pdf 909,0 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht