Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Tijs Holtkuile

Zijn opleiding en werk als varkenshouder komen Tijs goed van pas als lid van de Lokale Actie Groep Leader Salland.

“Toen mij de vraag gesteld werd of ik mij wilde aansluiten bij de Lokale Actie Groep Leader Salland, werd ik al snel enthousiast om de verschillende leuke, goede en leerzame initiatieven die in Salland bedacht worden te beoordelen en te steunen.

Ik ben samen met mijn familie (ouders, zusje en broertjes) woonachtig op de Elshof. En op dit moment 21 jaar oud. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het naar school gaan. Op dit moment ben ik namelijk bezig met de master Agribusiness Development aan de Aeres Hogeschool Dronten (voorheen CAH). Hiervoor heb ik de opleiding Varkens en Pluimveehouderij (bachelor) aan dezelfde school afgerond.

Mijn interesse voor de landbouw is er met de pap lepel ingegoten op de boerderij van mij en mijn ouders. Waarbij mijn ouders zich momenteel meer richten op de koeien en ik op de varkenstak van ons bedrijf. Een aantal jaar geleden zijn wij bovendien gestart met de huisverkoop van varkensvlees van onze eigen varkens. Hier zijn we mee begonnen naar aanleiding van de start van de voedselcoöperatie in Broekland. En omdat ik de verbinding tussen ons product en de consument (die geniet van al het lekkers wat wij landbouwers maken) miste. Voor een lekker stukje varkensvlees kun je dus ook bij mij terecht.

Voor de bassischool jeugd in Broekland organiseer ik samen met een groep jonge en enthousiaste mensen uit het dorp een jaarlijks terugkerend kamp. Hartstikke leuk en gezellig met de kinderen (groep 5 tot en met 8) eropuit gaan voor allerlei spelletjes en natuurlijk een afsluitende disco!”

Logo's van partners