Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Babke Roeterdink

Babke is erfcoach en lid van de Lokale Actiegroep Leader Salland. Daarnaast heeft ze veel kennis en ervaring op het gebied van erfgoed en het herbestemmen van boerderijen.

“Ik ben Babke Roeterdink-Schoneveld. Ik ben getrouwd met Bert-Jan en de trotse moeder van Erben en Walt. Mijn interesse voor het agrarisch bedrijf is ontstaan in mijn jeugdjaren, aangezien ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf in Oxe. 1 dag per week werk ik nog op ons huidige familiebedrijf in Lettele, waar ik onder andere het kwaliteitssysteem regel. Mijn opleidingen passen bij die passie voor het boerenbedrijf. Ik heb eerst een mbo-opleiding interieur, verf en management gevolgd. Vervolgens heb ik de hbo-opleiding bouwkunde (Windesheim) afgerond. In deze laatste opleiding heb ik gekozen voor de afstudeerrichting restauratie en ben ik afgestudeerd op het onderwerp daglichttoetreding bij het herbestemmen/verbouwen van boerderijen. Na deze 2 studies heb ik enige tijd een eigen adviesbureau voor het herbestemmen van boerderijen gehad.

Sallands erfgoed

Ook in mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met Salland. Ik ben bestuurslid geweest van Stichting Sallands Erfgoed en tot voorkort van de Oudheidkundige Kring Bathmen. Daarnaast sport ik graag in het Sallandse landschap: wielrennen en wandelen.

Erfcoach

Sinds november 2020 ben ik erfcoach in het buitengebied van Raalte en vervanger in Olst-Wijhe. De provincie en gemeenten zien graag dat erven in het buitengebied toekomstbestendig zijn of worden. Door mijn onafhankelijke en vertrouwelijke rol als erfcoach kan ik erfeigenaren hierin op weg helpen. Vaak hebben erfeigenaren al ideeën voor het erf. Samen zetten we dan de kansen en mogelijkheden op een rijtje en kijken we welke stappen de erfeigenaar kan zetten. Het hoeft geen grote transformatie te zijn, kleine stappen vind ik al fijn.

Lid Lokale Actie Groep en netwerk

Sinds 2015 ben ik lid van de Lokale Actie Groep-Leader Salland(LAG). Ik hoop met mijn kennis van het erfgoed in Salland, de ervaring die ik opdoe als erfcoach én mijn netwerk een bijdrage te kunnen leveren bij het beoordelen van de projecten. Er zijn deze Leaderperiode heel veel mooie aanvragen ingediend en bijdragen zijn toegekend. Maar nieuwe initiatieven zijn altijd welkom!”

 

Logo's van partners