Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Wout Wagenmans

Wout is wethouder bij de gemeente Raalte en heeft als portefeuille ruimtelijke- en plattelandsontwikkeling, wonen en vastgoed. Vanuit die functie is hij voorzitter van de Lokale Actie Groep Leader Salland.

Als geboren en getogen Sallander vind ik het een prachtig gebied. Vooral de afwisseling tussen weideland en bos is mooi, maar ik fiets ook graag langs de oevers van het Overijssels Kanaal en op de Holterberg, omdat die zo’n rust uitstralen.

Als wethouder en lid van de Lokale Actie Groep ben ik trots op de De Kracht van Salland, waar een hecht netwerk van vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in het gebied werkt. Nieuwe lokale ontwikkelingen die vanuit de mensen zelf komen en De Kracht van Salland sterk maken. Op die manier worden veel mooie nieuwe projecten gerealiseerd.

We moeten zuinig zijn op dit landschap. Daarom werken we als Sallandse gemeenten samen. Het grote voordeel is dat je gezamenlijk meer expertise hebt en dat je van elkaar leert. Deventer heeft bijvoorbeeld een meer stedelijke invalshoek, in tegenstelling tot Olst-Wijhe en Raalte. Wij hebben veel ervaring met het landelijk gebied, en als het over de IJssel gaat is dat voor ons ook weer leerzaam. Onze bestemmingsplannen stemmen we op elkaar af zonder de eigen identiteit uit het oog te verliezen. Bij verschillen van mening leidt dit soms tot een korte herbezinning, maar we hebben allemaal hetzelfde belang voor ogen en vinden altijd een modus om eruit te komen.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen met de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe en al onze inwoners en ondernemers het beste maken van ons prachtige Sallandse platteland.

Logo's van partners