Agenda

Studiedag De Toekomst van het Platteland

Start: 21 november 2018 om 10:00
Eind: 21 november 2018 om 14:30
Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Groenewoudseweg 1 in Nijmegen

Deze studiedag is de centrale vraag hoe innovatief onderwijs, scholing en projecten voor een leven lang leren, een blijvende vitalisering op het platteland en in de krimpgebieden kunnen stimuleren.

Na een aantal moeilijke jaren met hoge werkloosheid trekt de Nederlandse economie sterk aan. Dit geldt in mindere mate voor het platteland en de ‘krimpgebieden’. De Sociaal Economische Raad heeft aangegeven dat met name de transitie naar duurzame energie landelijk veel banen kan opleveren. Er zijn tevens grote veranderingen in de zorg en de bouw op komst. Hierbij zullen scholieren, studenten, werkenden, werkzoekenden en een groeiend aantal ouderen zich moeten gaan instellen op snelle veranderingen op de arbeidsmarkt, in het bijzonder in de productie- en zorgtechnologie.

Programma

Deze 3e studiedag van het project Toekomst van het platteland start ’s morgens met een overzicht van de actuele ontwikkelingen en recente onderzoeksbevindingen op het gebied van innovatieve leerarrangementen. In 5 belangrijke workshops komen ’s middags vooral concrete ervaringen aan bod. Met tal van interessante sprekers.

Zie de bijlage hieronder voor informatie over prijzen, aanmelden en meer.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Studiedag 265,3 KB
Spring naar begin van Bijlage-overzicht