Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Subsidies

In Salland zijn er verschillende subsidies en regelingen die je kunnen helpen jouw initiatief van de grond te krijgen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Een subsidie is een mooie aanvulling op een financieringstekort voor jouw initiatief. Subsidieregelingen zijn vaak maar een bepaalde tijd open voor aanvragen. Daarom linken we op deze pagina zo veel mogelijk naar websites waar je de actuele informatie over regelingen kunt vinden. Of we verwijzen naar de contactpersonen die je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden. Via onze nieuwsbrief wijzen wij je ook op actuele subsidieregelingen die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Gemeentelijke regelingen

Er bestaat de mogelijkheid om bij je gemeente een subsidie aan te vragen voor jouw initiatief of project. Daarvoor kun je contact opnemen met je gemeente of kijk op de website van gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte.

Provinciale en regionale regelingen

Provincie Overijssel kent veel subsidieregelingen. Bekijk deze regelingen op het subsidieloket.

Landelijke subsidies

  • De overheid verstrekt subsidies aan particulieren voor bijvoorbeeld elektrisch rijden of energie besparen in je eigen huis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • Speciaal voor ondernemers heeft de Rijksoverheid de website Ondernemersplein ontwikkeld. Hiermee zien zij eenvoudig welke subsidies voor hen interessant kunnen zijn.
  • Voor landbouw, visserij en het beheer van natuur en landschappen gelden diverse subsidieregelingen. Deze zijn zowel voor de individuele ondernemers als voor gezamenlijke initiatieven en/of innovatieve projecten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert veel van die subsidies uit.

Europese regelingen

Om in aanmerking te komen voor een Europese subsidie, moet je in veel gevallen samenwerken met partners uit andere Europese landen of passen in een Europese regeling. Dit zijn over het algemeen geen gemakkelijke subsidies om te verwerven en te verantwoorden.
Via het Europaloket van provincie Overijssel vind je meer informatie over de belangrijkste Europese subsidieregelingen waarbij de provincie betrokken is.

Het Europese subsidieprogramma Leader Salland is interessant voor ondernemers, (vrijwilligers)organisaties en inwoners die de handen ineenslaan om vernieuwende activiteiten op het platteland op te zetten.

Logo's van partners