Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Ondersteuning vrijwilligers Streekmuseum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar

Stichting museum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar wil 4 collecties tentoonstellen op 1 locatie aan de Frieswijkerweg 7 in Schalkhaar: het landbouwminiaturenmuseum Frieswijk dat daar al gevestigd is op een boerderij, het dorpsmuseum Obdeijn Schalkhaar, het dorpsarchief Schalkhaar en de filmcollectie streekbeelden Sonnenberg. Het museum wordt een plek voor cultuur, ontmoeting en educatie.

De landbouwminiaturen blijven in de bestaande schuur. De andere collecties komen in een nieuw, vrijwel energieneutraal gebouw, dat door vrijwilligers wordt gebouwd en beheerd. De 2 gebouwen worden met elkaar verbonden, zodat ook een ontmoetingsplek ontstaat. Het nieuwe museum wordt bovendien een toeristisch Rustpunt, waardoor de bestaande fiets- en wandelroutes een meerwaarde krijgen.

Het museum wordt ook een ‘huiskamer’ voor de inwoners van met name Frieswijk en Averlo. Eens per 2 weken wordt er ‘biegeproat’ en gezamenlijk koffiegedronken. Voor schoolklassen is het museum interessant voor het educatieve programma. Het ontmoetingspunt versterkt de sociale binding en bestrijdt eenzaamheid. Het samen bouwen aan een eigen locatie versterkt ook het gemeenschapsgevoel.

De KrachtvanSalland-cheque wordt gebruikt voor het werven en ondersteunen van vrijwilligers. Er wordt wervingsmateriaal van betaald en ook de catering van de vrijwilligers die helpen bij de bouw.
Logo's van partners