Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

De Slinger van Salland

De Slinger van Salland is een unieke, iconische (GPS) fietsroute met 5 etappes (thema-slingers) die slingert door het veelzijdige Sallandse landschap. De routes, die het hele jaar rond te fietsen zijn, onderscheiden zich vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen en geheimen en de hartelijke en gastvrije Sallanders.

Door deze unieke ervaringen met het echte Sallandse leven raakt de fietser #VerslingerdAanSalland en komt terug. De routes, samen 200 kilometer lang, sluiten aan bij verschillende arrangementen in Salland: doen – zien – ontmoeten – overnachten. Die arrangementen zijn digitaal te boeken. Veel ondernemers in Salland zijn betrokken en denken mee over de invulling van de 5 Slingers in Salland.

Het Leaderproject ‘De Slinger van Salland’ is in februari 2019 goedgekeurd. Het project ontving een Leaderbijdrage van € 75.794,50 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Meer informatie vind je op de website Verslingerd Aan Salland.
Logo's van partners