Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Dorpshuis Herxen 2.0: De Herxer Marke

Op loopafstand van de IJssel, tussen Zwolle en Wijhe, ligt het dorp Herxen. Het dorpshuis 'De Herxer Marke' is in 2020 volledig verbouwd. Daarbij is gebruik gemaakt van een Leaderbijdrage om het gebouw en het buitenterrein te vernieuwen en volledig bereikbaar te maken voor mensen met een fysieke beperking. De entree en de toiletten zijn aangepakt en het terras en buitenterrein werden opnieuw ingedeeld.

Daarnaast hebben de initiatiefnemers de energiekosten verminderd door duurzaamheids-maatregelen te nemen. Ook zijn het klimaat en de akoestiek aangepakt en zijn er ruimten uitgebreid. Er komen nieuwe sociale, culturele en educatieve activiteiten om de saamhorigheid en levendigheid in Herxen te stimuleren en vereenzaming of isolement tegen te gaan. Door het dorpshuis klaar te maken voor de toekomst, is een belangrijke spil voor de leefbaarheid in Herxen veiliggesteld. 

Het Leaderproject ‘Dorpshuis Herxen 2.0’ is in september 2018 goedgekeurd. Het project ontving € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Olst-Wijhe). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Meer informatie vind je op de website van De Herxer Marke.
Logo's van partners