Ga direct naar de inhoud van de pagina

Agenda

Salland Café: Circulair bouwen, van gemeentehuis tot woning, het kan!

Start: 04 november 2017 om 10:00
Publicatie eindtijd: 04 november 2017 om 16:00
Locatie: Hoftheater, Raalte

Topspreker en architect Thomas Rau en Janou Klanke, inwoner van Nieuw Heeten, nemen je mee in de wereld van circulair bouwen.

Samen met de Rabobank Salland en de Gemeente Raalte organiseren wij de Slim Verbouwen Beurs en het Salland Café Special over circulair bouwen. Architect en innovator Thomas Rau neemt ons mee in zijn visie op duurzaamheid. Energie is niet het probleem, grondstoffen wel.

Janou Klanke – Van Straten, mede-eigenaar van J&J Restauratie en inwoner van Nieuwe Heeten, laat zien dat (ver)bouwen veel duurzamer kan dan je denkt. Duurzame materialen en installaties maken een huis goedkoper, ja zelfs gasloos. Dit biedt kansen voor starters op de woningmarkt. Ze laat zien hoe je dat kunt doen!

 

Programma

Zaterdag 4 november 2017 de Slim Verbouwen Beurs in het Hoftheater.

  • 10.00 uur: Opening  Slim Verbouwen Beurs. Paul Maas en Frank Niens openen gezamenlijk de beurs. Daarna kunt u de beurs bezoeken. Ondernemers uit heel Salland staan in hun stands klaar om u wegwijs te maken in duurzaam (ver)bouwen.
  • 11.00 uur: Opening Salland Café door wethouder duurzaamheid en milieu, Frank Niens. Frank Niens opent het Salland Café en vertelt kort over de duurzaamheidsambities van de gemeente Raalte.
  • 11.15 uur: Architect Thomas Rau over circulair bouwen. Thomas Rau laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Hernieuwbare energie genoeg, het is een kwestie van de juiste houding. De in rap tempo toenemende schaarste aan grondstoffen is veel nijpender. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. Omdat verspilling van grondstoffen een mondiaal fenomeen is, wil hij verder gaan dan het werken op gebouwniveau en is zich gaan richten op het sluiten van grondstoffenkringlopen.
    Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek en opdrachtgevers te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.
  • 12.15 uur: Janou Klanke – Van Straten (J&J Restauratie) over lowbudget duurzaam bouwen. Janou Klanke bouwde met haar gezin een duurzaam huis in Nieuw Heeten. Dat duurzaam niet duur en toch mooi kan zijn, heeft zij bewezen. Ze heeft een prachtig duurzaam huis voor € 50.000 gebouwd. Wie zou dat niet willen en hoe doe je dat? Janou vertelt vanuit haar eigen ervaringen over de bouw van de woning.
  • 12.45 uur: Kopje koffie/thee met snee krentenbrood.
    Vrij bezoek aan de Slim Verbouwen Beurs in de foyer van het Hoftheater.

 

Wat is het Salland Café?

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een breed netwerk aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. 4 keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland. Graag ontmoeten we je in het Salland Café.

 

Aanmelden

De presentatie van Thomas Rau en Janou Klanke zijn in de theaterzaal van het Hoftheater. Je bent van harte welkom, zonder aanmelding deze keer! Bekijk de uitnodiging (pdf, 400 KB).

 

Meer informatie

Birgitte Keijzer, programmamanager Raalte Duurzaam gemeente Raalte: telefoonnummer 06-51234421

 

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Afbeelding Slim verbouwen  jpg 53,5 KB Download
Uitnodiging Salland Café en Slim Verbouwen Beurs - 4 november 2017  pdf 398,4 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht