Ga direct naar de inhoud van de pagina

Agenda

Open Inputsessie Eetbaar Park

Start: 06 maart 2017 om 11:00
Publicatie eindtijd: 06 maart 2017 om 13:00
Locatie: Middenhuis, Rietgors 2a in Olst (Aardehuis-wijk)

Iedereen is welkom op 1 van de 2 inputsessies - of zelfs op beide - om te komen met ideëen voor de inrichting van de strook grond tussen de Aardehuiswijk en het spoor in Olst. Vooral zijn we benieuwd naar initiatieven die mensen vanuit de omgeving daar zelf zouden willen oppakken. Wellicht kunnen die ideëen dan een plek krijgen in het totaalontwerp voor het terrein, dat Eetbaar Olst-Wijhe in fasen blijft ontwikkelen.

 

Openbaar eetbaar park

Eerder deze maand tekenden bestuursleden van St. Eetbaar Olst-Wijhe de adoptie-overeenkomst met de gemeente, om de strook grond te gaan beheren die ligt tussen de Aardehuiswijk en het spoor in Olst. Daarmee is dit terrein van een kleine hectare nu ook formeel onder onze hoede, en in ontwikkeling tot een openbaar eetbaar park. Het idee hiervoor stamt al van een aantal jaren terug, toen bleek dat de ecologische inspiratie voor de nieuwe wijk ook iets voor de buitenruimte kon gaan betekenen.

Op deze plek zal het publiek in de loop der jaren steeds meer kunnen beleven, ontdekken en genieten van wat er in de buurt aan eetbaars te realiseren is. Daarnaast zal het sowieso een steeds mooiere, natuurlijke plek zijn om te wandelen en op eenvoudige manieren te recreëren.

 

Inputsessies

  • zondag 5 maart (15.00 tot 17.00 uur)
  • maandag 6 maart (11.00 tot 13.00 uur)

Je bent welkom in het Middenhuis, Rietgors 2a in Olst (Aardehuis-wijk). Aanmelden voor de sessie doe je via eetbaarolstwijhe@gmail.com.