Ga direct naar de inhoud van de pagina

Agenda

IESSEL ciderproeverij

Start: 25 juni 2017 om 16:00
Publicatie eindtijd: 25 juni 2017 om 18:00
Locatie: DAVO brouwerij, Sluisstraat 6, Deventer

Het project cider voor ieder van stichting IJsselboomgaarden waarbij cider van hoogstamfruit wordt gemaakt, heeft veel enthousiasme opgeroepen.

Het afgelopen najaar hebben Rob le Rutte, Marin van Sprang, Co Drost en Charles Kerkhof de stap gewaagd en 800 liter IESSEL cider gemaakt. Zij willen het resultaat graag laten proeven en organiseren daarom een ciderproeverij.

 

Kom proeven

De proeverij is op zondag 25 juni 2017 om 16.00 uur in het proeflokaal van de DAVO brouwerij op Sluisstraat 6 in Deventer. Iedereen is van harte welkom. Vanaf die datum is de cider ook op de tap van Davo beschikbaar.

De cider is het resultaat van een experiment waarbij 13 verschillende vergistingsprocessen zijn vergeleken. Dit leidde tot een gevarieerd scala aan cidersmaken. Deze 13 ciders worden voorafgaand aan de proeverij beoordeeld door een deskundige groep ‘proevers’. Daarmee krijgen de makers informatie hoe zij de komende jaren verdergaan met het maken van IESSELcider.