Ga direct naar de inhoud van de pagina

Agenda

Uitnodiging Salland Café ‘Notenteelt, daar pluk jij de voordelen van!’

Start: 24 oktober 2019 om 19:00
Publicatie eindtijd: 24 oktober 2019 om 22:00
Locatie: Kulturhus De Spil, Sportweg 1 in Lettele

In binnen- en buitenland is steeds meer vraag naar noten. Hazelnoten, walnoten en tamme kastanjes zijn gezond, zitten vol goede eiwitten en dragen bij aan een meer plantaardig menu. Ook zijn notenbomen goed voor de kwaliteit van bodem en water.

De teelt van noten is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Geen wonder dat steeds meer agrarische ondernemers rondlopen met het plan noten te telen. Maar hoe begin je met de notenteelt? Welke noten ga je telen, waar plaats je de bomen, hoeveel tijd kost de verzorging? Wat houdt het project Noten uit Overijssel in en waarom is het opgezet? Deze en andere vragen beantwoorden we in het Salland Café op donderdag 24 oktober.

Lees meer in het bijbehorende nieuwsbericht.