Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Diepenveense Sportclub

De Diepenveense Sportclub is in 1935 opgericht en heeft inmiddels zo’n 1.000 leden, verdeeld over 9 afdelingen (handbal, voetbal, jeu de boules, tafeltennis, biljart, nordic sports, volleybal, badminton en gymnastiek).

Diepenveen vergrijst en ontgroent. De bewoners (en leden van DSC) worden ouder en blijven langer zelfstandig wonen. Het is belangrijk dat (vooral) de ouderen blijven bewegen en gezond blijven en daarnaast sociale contacten en ontmoetingen blijven houden. Dit draagt immers bij aan gezondheid, welbevinden en geluk.

DSC wil het bewegen en ontmoeten stimuleren door het aanbieden van passende sport- en spelactiviteiten.  Daarvoor is het nodig om de accommodatie aantrekkelijk, toegankelijk en comfortabel te maken voor iedereen. Daarnaast worden nieuwe activiteiten aangeboden die aansluiten bij de wensen van de bevolking nu en in de toekomst. DSC werkt hierbij samen met andere organisaties op gebied van gezondheid en welzijn in Diepenveen.

De Diepenveense Sportclub DSC krijgt een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Deventer voor de aanpassing van de sportaccommodatie. Met deze investering worden het clubhuis en de faciliteiten duurzaam, toekomstgericht en aantrekkelijk voor jong en oud. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland. De sportclub ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Deventer) voor het project ‘Duurzaam een leven lang sporten. Diepenveense Sportclub verbindt!’.

Bekijk de website van de Diepenveense Sportclub.

Logo's van partners