Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Duurzaam en toekomstbestendig zwembad ’t Siel Luttenberg

Zwembad ’t Siel in Luttenberg is een laagdrempelige sportieve ontmoetingsplek voor mensen van verschillende leeftijden. Het buitenbad draait volledig op vrijwilligers en is financieel gezond. ’t Siel dateert uit 1979 en was daarom aan het nodige onderhoud toe om het toekomstbestendig te maken.

Zo heeft de stichting het instructiebad vernieuwd, een nieuwe chlooropslag geplaatst en glijbanen en speeltoestellen vervangen. Een efficiënte energiezuinige zuivering en verwarming is hier onderdeel van. Daarnaast wil het met nieuw aanbod als baantjeszwemmen, aquagym en een zwemvierdaagse nieuwe doelgroepen aantrekken. Met de investeringen kan Luttenberg en omgeving weer tientallen jaren zwemplezier beleven.

Duurzaam en toekomstbestendig zwembad ’t Siel Luttenberg heeft een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland. Stichting ‘t Siel ontving een Leaderbijdrage van € 65.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Raalte). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Lees meer over Zwembad ‘t Siel.

Logo's van partners