Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Kiek’n in de Kök’n

Samen eten verbindt, zo ook vinden Peter Schoorlemmer en Maureen Fakkert uit Heeten. Met het project Kiek’n in de kök’n willen zij vluchtelingen en statushouders in Salland een zinvolle plek bieden.

Samen eten maken, samen aan tafel en ondertussen kennis maken met de Nederlandse taal en cultuur. Evengoed kunnen Sallandse bewoners in contact komen met de Arabische, Afrikaanse of Oost-Europese keuken. Peter en Maureen verbouwden de deel van de boerderij in een ontvangst- en werkruimte. De werkruimte leent zich voor het maken van allerlei gerechten en voor lokale zuivelverwerking. Ook zetten ze de deuren open voor groepen vanuit het onderwijs en de zorg.

Kiek’n in de Kök’n ontvangt een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland. Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Raalte). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Logo's van partners