Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Kloosterboerderij en brouwerij Nieuw Sion

De voormalige abdij Sion had 150 jaar lang een florerend boerenbedrijf. Nieuw Sion wil de oude boerderijfunctie op een eigentijdse manier herstellen, door te investeren in een grote groentetuin met kas en een ambachtelijke kloosterboerderijbrouwerij.

De vraag naar lokaal voedsel en lokaal bier is enorm toegenomen. Het klooster bereidt de maaltijden voor gasten met groenten van eigen grond. Door de kas is ook later in het seizoen voldoende groente beschikbaar.

Met de investering in een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij wil Nieuw Sion kloosterbieren brouwen, waarvan de grondstoffen (gerst, tarwe, rogge en hop) op eigen land of door akkerbouwers in de directe omgeving van het klooster worden verbouwd. Het restproduct dat voortkomt uit het brouwproces (bierbostel) gaat als veevoer naar omliggende melkveehouders (kringlooplandbouw).

Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Deventer). Voorwaarde voor alle Leaderprojecten is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden in het project investeren.

Meer informatie vind je op de website van Nieuw Sion.

Logo's van partners