Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Linderte groen schoolplein

Basisschool de Linderte in Raalte Noord gaat voor een groen schoolplein. Met 444 scholieren, een groeiende wijk en jongeren die behoefte hebben aan een eigen plek, wilde de school een nieuw schoolplein realiseren.

Het oude ‘grijze’ schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een groen schoolplein waar iedereen uit de buurt ruimte heeft om elkaar te ontmoeten. Het vergroenen van het plein draagt bij aan de biodiversiteit, educatie en waterretentie. Bij het realiseren van het schoolplein zijn zowel buurtbewoners als ouders betrokken. Een jongerenwerker is met de jongeren in gesprek gegaan over de wensen die zij hebben. Bij de aanleg van het nieuwe schoolplein heeft de school ook schooltuintjes gerealiseerd om buitenlessen te kunnen geven.

Basisschool de Linderte heeft een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland. De Linderte ontving een Leaderbijdrage van € 60.005 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Raalte). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Lees meer over het Groene Schoolplein.

Logo's van partners