Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Platform Techniek Salland in beeld met Virtual Reality

Platform Techniek Salland gaat van 15 technische bedrijven uit Salland een Virtual Reality (VR) bedrijfservaring maken en deze via een online platform aanbieden aan leerlingen.

Het doel is door middel van VR-bedrijfservaringen leerlingen een realistisch en positief beeld te laten vormen van de technische sector in Salland. Dit nemen de leerlingen mee in hun studie- en beroepsoriëntatie en draagt bij aan een positief imago van het werken in de technische sector.

Vanaf de lancering worden op het platform 15 VR-bedrijfservaringen aangeboden. Op het platform krijgen leerlingen na het invullen van een quiz, een top-3 voorgeschoteld van bedrijven die bij hun interesses past. Het VR-platform wordt ingezet naast de gastlessen en fysieke bedrijfsbezoeken die Platform Techniek Salland al organiseert. Als leerlingen op school kennismaken met lokale technische bedrijven is de kans groter dat ze later voor een technisch beroep in onze regio kiezen.

Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Raalte en Olst-Wijhe). Voorwaarde voor alle Leaderprojecten is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden in het project investeren.

Meer informatie vind je op de website van Platform Techniek Salland.

Logo's van partners