Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Techniek Salland Next level

Bedrijven in Salland kunnen moeilijk technisch geschoold personeel vinden. Als kinderen op jonge leeftijd kennismaken met techniek is de kans groter dat ze later voor een technische opleiding en een technisch beroep kiezen.

Dat is de reden waarom Platform Techniek Salland in 2004 is gestart met de Techniekdagen. Als jongeren kennismaken met bedrijven in Salland en weten welke beroepen er zijn, is de kans groter dat ze later in de regio gaan werken. De Leaderbijdrage maakte het(mede) mogelijk om de activiteiten uit te breiden en te intensiveren, onder andere met het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken voor het basisonderwijs. Basisscholen kunnen hier gedurende het hele schooljaar gratis gebruik van maken.

Techniekdagen Onderwijs Salland en studentenpool


Ook heeft het platform de Techniekdagen Onderwijs Salland geprofessionaliseerd en verder uitgebreid. Door het opzetten van een studentenpool wordt gestimuleerd dat meer jongeren kiezen voor een bijbaan of vakantiewerk in de techniek. Op deze manier maken jongeren kennis met technische bedrijven in Salland en kunnen ze deze ervaringen meenemen in hun studie- en beroepsoriëntatie. 

Het Leaderproject ‘Techniek Salland Next level’ is in november 2019 goedgekeurd. Dit project ontving een Leaderbijdrage van € 98.434 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeenten Raalte en Olst-Wijhe). 

Meer informatie vind je op de website van Platform Techniek Salland.

 

Logo's van partners