Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Zintuigenpad Overkempe

Overkempe, een onderdeel van DeSeizoenen, is een woon- werkgemeenschap waar mensen met een verstandelijke handicap én talenten het dagelijkse leven delen. De bewoners hebben al langer een wens om een zintuigenpad aan te leggen dat openbaar toegankelijk is.

Het pad gaat uit van 12 zintuigen die de mens tot haar beschikking heeft. Langs het wandelpad komt een fluistersteen, een meditatieve plek met inheemse planten, een flowform met een kabbelend beekje en een bijenstal, klankobjecten, een lachspiegel, loop je door een pluktuin, over het erf van de boerderij om vervolgens tussen de bedden met biologisch dynamische groenten door naar de vistrap te lopen. Het pad biedt ook mogelijkheden gebruik te maken van een picknicktafel of een bos-sofa.

Het hele pad wordt geïntegreerd in het Hanzestedenpad. Wisselende kunsttentoonstellingen in combinatie met diverse landschapselementen en educatie op het gebied van water vormen een integraal onderdeel van het geheel. Het pad wordt (semi) verhard, zodat het ook geschikt is voor mindervaliden.

Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 40.212 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Olst-Wijhe). Voorwaarde voor alle Leaderprojecten is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden in het project investeren.

Meer informatie vind je op de website van Overkempe.

Logo's van partners