Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Anti-foodwaste Platform ‘Afwaste’

Afwaste (Online Gastheer bv, Deventer) biedt restaurants de mogelijkheid om de voorkeur van hun gasten duidelijker in kaart te brengen. De restaurants weten zo beter hoeveel zij moeten inkopen en gaan zo voedselverspilling tegen.

Omdat bekend is welke producten de restaurants nodig hebben, kan eenvoudiger ingekocht worden bij lokale en regionale leveranciers. Zo krijgen de leveranciers een betere prijs en marktpositie dan wanneer zij via de groothandel leveren. Daarbij ontvangt de gast feiten over voedselverspilling en wat hij of zij bijdraagt klimaat en milieu. Afwaste ontvangt de Leaderbijdrage voor het uitvoeren van een test bij 20 lokale restaurants en 10 lokale leveranciers in Salland.

Het Leaderproject Anti-foodwaste Platform ‘Afwaste’ is in janauari 2021 goedgekeurd. Afwaste ontvangt een Leaderbijdrage van € 78.475 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte). Voorwaarde voor de Leader-bijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Logo's van partners