Ga direct naar de inhoud van de pagina

Actueel

Platform Duurzaam en Gezond leven

Verslag informatieavond over het platform Duurzaam & Gezond Leven

Platform ‘Duurzaam en Gezond Leven’ kwam op 31 januari 2019 bijeen in de Maathoeve te Heeten, zodat geïnteresseerden kennis konden maken.

Cultuur

Raalte: Cultuur Café ‘Iedereen doet mee’!

Op woensdag 27 februari 2019 wordt in Grand Café van De Haverkamp aan de Jan van Arkelstraat 15 in Raalte het Cultuur Café ‘Iedereen doet mee’ gehouden. De aanvang is 19.00 uur.

Landschapsbeheer

Initiatiefnemer in het onderhoud van Sallandse landschap? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij willen landschapselementen behouden en daarmee het Sallandse landschap. Daarom is vanuit de Salland Deal het project ‘Landschapsbeheer 2.0 Salland’ gestart.

Logo's EU en LEADER

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland. Het plattelandsontwikkelingsbeleid van de EU wordt gefinancierd via het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO). Zie https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_nl.

LEADER Salland

Filmstrip Salland

Korte film: Maak van jouw idee een LEADERproject!

Wil jij je samen met andere inwoners, ondernemers of organisaties inzetten voor een vitaal Salland? Haak dan aan bij LEADER De Kracht van Salland.

Salland Café

Korte film over het Salland Café

In deze korte film vertelt Birgitte Keijzer, programmamanager plattelandsontwikkeling Raalte, wat het Salland Café is en wat we ermee willen bereiken.

Uitgelicht

Welkom op de website van De Kracht van Salland

Salland is een prachtig gebied in het westen van Overijssel. Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een hecht netwerk van vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Kern van de aanpak is een andere manier van werken. Lokale kracht, integrale aanpak, duurzaamheid, kennisoverdracht en het leggen van verbindingen staan centraal. Om dit te bereiken zijn er onder andere regelmatig bijeenkomsten, zoals het Salland Café.

Inwoners en organisaties realiseren vooral op eigen kracht projecten. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en de waterschappen Drents Overijsselse Delta en Rijn en IJssel faciliteren en stimuleren waar nodig. Samen goede projecten en activiteiten ontwikkelen en uitvoeren dat is ons doel. Een vitaal Salland, dat is waar wij voor staan. Haak jij aan?

Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van De Kracht van Salland.
lees meer