Ga direct naar de inhoud van de pagina

Actueel

Maurice Beijk, Rentmeester 2050

1e Bedrijven Kenniskaravaan van de Raalter Uitdaging

De Bedrijven Kenniskaravaan is een nieuw initiatief dat georganiseerd wordt door de Raalter Uitdaging in 2020. Voor deze kenniskaravaan zijn ondernemers uit de gemeente Raalte van harte uitgenodigd.

Salland Boert en Eet Bewust

Salland Boert en Eet Bewust smeedt aan sterke band met consument

Bij het laatste voortgangsverslag van Salland Boert en Eet Bewust was een indrukwekkend overzicht bijgevoegd van evenementen, ‘make a date-acties’, presentaties, trainingen, berichten in de media, etcetera van SBEB en de deelnemers.

Lebuinuskerk

Is uw kerk de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland?

Om gastvrije kerken in Overijssel en Gelderland een grotere bekendheid te geven, vindt in het voorjaar van 2020 de verkiezing van de ‘Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland’ plaats.

Logo's EU en LEADER

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland. Het plattelandsontwikkelingsbeleid van de EU wordt gefinancierd via het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO). Zie https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_nl.

LEADER Salland

Filmstrip Salland

Korte film: Maak van jouw idee een LEADERproject!

Wil jij je samen met andere inwoners, ondernemers of organisaties inzetten voor een vitaal Salland? Haak dan aan bij LEADER De Kracht van Salland.

Salland Café

Korte film over het Salland Café

In deze korte film vertelt Birgitte Keijzer, programmamanager plattelandsontwikkeling Raalte, wat het Salland Café is en wat we ermee willen bereiken.

Uitgelicht

Welkom op de website van De Kracht van Salland

Salland is een prachtig gebied in het westen van Overijssel. Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een hecht netwerk van vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Kern van de aanpak is een andere manier van werken. Lokale kracht, integrale aanpak, duurzaamheid, kennisoverdracht en het leggen van verbindingen staan centraal. Om dit te bereiken zijn er onder andere regelmatig bijeenkomsten, zoals het Salland Café.

Inwoners en organisaties realiseren vooral op eigen kracht projecten. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en de waterschappen Drents Overijsselse Delta en Rijn en IJssel faciliteren en stimuleren waar nodig. Samen goede projecten en activiteiten ontwikkelen en uitvoeren dat is ons doel. Een vitaal Salland, dat is waar wij voor staan. Haak jij aan?

Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van De Kracht van Salland.
lees meer