Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Duurzaam zwembad Heeten

11 mei 2019 werd buitenzwembad ‘De Oase’ in Heeten (her)opend. Het zwembad werd het 1e energieneutrale buitenbad. Het project was onder andere mogelijk dankzij de noeste arbeid van vrijwilligers en een Leaderbijdrage.

Buitenzwembad ‘De Oase’ in Heeten draait 100% op vrijwilligers, die ook in de bouwperiode de handen uit de mouwen staken. Het zwembad is een ontmoetingsplaats in Heeten en is belangrijk voor de sociale binding in Heeten en omgeving. Met de Leaderbijdrage kan een grotere variatie aan activiteiten aangeboden worden. Door duurzaamheidsmaatregelen te treffen, werd het zwembad het 1e energie neutrale buitenbad. Zo blijft het toegangskaartje betaalbaar voor iedereen. Het project draagt bij aan een vitaal Heeten en omgeving.

Het Leaderproject ‘Duurzaam zwembad Heeten’ is in mei 2017 goedgekeurd. Het project ontvangt € 95.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Meer informatie vind je op de website van zwembad De Oase.
Logo's van partners