Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

NaoberLOOkaal

Het NaoberLOOkaal in Loo Bathmen is 40 jaar oud en hard aan vervanging toe. Het buurthuis is voorheen altijd in eigendom geweest van gemeente Deventer. De gemeenschap van Loo wil een toekomstbestendig pand realiseren dat geschikt is voor rolstoelgebruikers.

De gasloze nieuwbouw wordt optimaal geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. Loo neemt dit nieuwe pand zelf in eigendom en in beheer. Om kosten te besparen wordt het zoveel mogelijk gebouwd door vrijwilligers uit Loo.

Met het nieuwe buurthuis kan Loo bestaande en nieuwe activiteiten organiseren voor een bredere doelgroep. De bouw door vrijwilligers en de activiteiten in het buurthuis bevorderen de betrokkenheid en de samenhorigheid in de gemeenschap. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger of belangstelling heeft voor Naober Obligaties kan terecht op de website van NaoberLOOkaal.

Het Leaderproject ‘NaoberLOOkaal Loo-Bathmen’ is in oktober 2020 goedgekeurd. Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% van de EU, 25% van provincie Overijssel en 25% van gemeente Deventer). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Meer informatie vind je op de website van NaoberLOOkaal.
Logo's van partners