Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

OZO Verbindzorg Jeugd

Goede zorg moet voor ieder mens beschikbaar zijn, ook voor de jeugd. Door alle partijen die bij een kind betrokken zijn met elkaar te verbinden, verbetert OZO Verbindzorg Jeugd de samenwerking in onderwijs en zorg.

Doel van dit project is het verbeteren van de samenwerking en afstemming tussen ouders van zorgleerlingen en alle onderwijs- en zorgpartijen rondom hen. Door communicatie met alle betrokkenen via het online samenwerkingsplatform OZO Verbindzorg Jeugd is er beter zicht op wat de leerling nodig heeft. Ouders (en/of wettelijk vertegenwoordiger) hebben hierin de regie. Het doel is dat ouder en kind beter geholpen worden.

Het online platform OZO Verbindzorg Jeugd werd eerst vooral ingezet voor ouderenzorg. Vanuit de onderwijsinstellingen Mijn Plein, Carmel College Salland en Capellenborg kwam de vraag om dit online communicatieplatform ook in te zetten voor leerlingen die extra zorg nodig hebben. In het algemeen maar ook specifiek bij speciale gebeurtenissen zoals de coronacrisis is goede onlinecommunicatie via het platform al van groot belang gebleken. Op deze manier is er goed zicht op het welbevinden van de leerlingen en is er goede communicatie tussen de ouders, onderwijs en zorgverleners.

Het Leaderproject ‘OZO Verbindzorg Jeugd’ is in april 2019 goedgekeurd. Het project ontving een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% van de EU, 25% van provincie Overijssel en 25% van gemeente Raalte en Olst-Wijhe). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.

Meer informatie vind je op de website van OZO Verbindzorg.
Logo's van partners