Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Giny Hoogeslag

Giny Hoogeslag is, samen met Saskia Wiegers, coördinator van Leader in Salland. Leader is onderdeel van het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Doel is initiatieven ondersteunen, om zo de economie en de leefbaarheid op het platteland te versterken. Zij is bovendien lid van de kerngroep De Kracht van Salland.

Naast Leader werkt Giny ook als initiatievencoach in Salland: heb je een idee dat je dorp, wijk of buurtschap nòg beter of leuker maakt, dan kan je Giny vragen om te sparren. Bijvoorbeeld over het rondkrijgen van de financiering, of het zoeken naar (ervarings)deskundigen bij wie je kunt aankloppen. Ook werkt Giny bij Stimuland.

Hieronder een kort interview met Giny Hoogeslag.

Salland verder ontwikkelen

Wat drijft jou in je werk voor De Kracht van Salland? “In Salland voel ik me simpelweg thuis. Dat mijn roots hier liggen heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Met De Kracht van Salland kunnen we Salland verder ontwikkelen. Als ik ideeën hoor die Salland werkelijk sterker, fijner of mooier kunnen maken, kan ik daar heel enthousiast over worden, zonder dat ik er zelf direct een belang bij heb. Dat past goed bij mijn functie.”

Lokale initiatieven praktisch van A naar B

Welke kennis breng jij in bij de Kracht van Salland? “Ik kan goed organiseren, zowel processen als bijeenkomsten. Communicatie vind ik daarin heel belangrijk, dat wordt vaak onderschat. Hoe kom je van A naar B en neem je anderen daarin mee? Mijn motto daarbij: niet het vele is goed, maar het goede is veel. Ik houd van een pragmatische aanpak zonder luchtfietserij.”

Groot netwerk

Met wie kun jij initiatiefnemers van projecten in contact brengen? “Ik ken veel lokale initiatiefnemers in Overijssel, een heel aantal ambtenaren en professionele ondersteuners in onze provincie. Als ik het antwoord op een vraag zelf niet heb, ken ik vaak anderen die wel de juiste kennis of kunde (in hun netwerk) hebben. Vraag me maar, niet geschoten…”

Hobby’s

Wat zijn je hobby’s? “Ik houd van koken ‘zonder pakjes en potjes’ (al leidt het niet altijd tot een succes!), knutselen met de kinderen, haken, zingen, en vind het ook erg leuk met anderen een gezelschapsspel te spelen als Carcasonne, Kolonisten of een potje kaarten.”

Bel Giny voor…

Waarvoor kan men jou altijd bellen? "Structuur krijgen in je plannen, daarin meedenken. En je mag altijd aanspraak maken op mijn netwerk."

Giny is bereikbaar via 06 – 13 48 89 37 of e-mailadres g.hoogeslag@olst-wijhe.nl.

 

Logo's van partners