Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Bert Neefjes

Bert Neefjes is vanuit provincie Overijssel accounthouder Ruimte voor de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle. Verder is hij lid van Salland Deal.

"Inmiddels woon ik ruim 30 jaar in de stad Deventer, maar ik ben opgegroeid als tuinderszoon in een dorp in West-Friesland. Graag draag ik een steentje bij aan gebiedsontwikkeling in het landelijk gebied van Overijssel. Vele jaren heb ik namelijk gewerkt bij Dienst Landelijk Gebied in deze provincie. Na de opheffing van deze dienst ben ik bij provincie Overijssel gaan werken.

Als accounthouder Ruimte ben ik in een vroegtijdig stadium met collega’s van de Sallandse gemeenten in gesprek over de belangrijke ruimtelijke ontwikkelingen binnen hun grondgebied. Dit gaat niet alleen over locaties voor woningbouw en bedrijven, maar ook over de vraagstukken in het landelijk gebied (Vrijkomende Agrarische Bebouwing, energie, streekvervoer, bosaanleg etcetera).

Mijn insteek daarbij is om goed te luisteren en mee te geven wat er speelt. En er voor te zorgen dat de juiste personen (ook vanuit de provincie) bij ontwikkelingen betrokken worden. Verder kan ik vanuit mijn bredere blik helpen om meekoppelkansen of dubbel ruimtegebruik te benutten. Deze verbindende rol past mij goed en kan ik ook goed toepassen binnen de kerngroep van de Kracht van Salland en de Salland Deal.

Neem gerust contact met mij op via e-mailadres b.neefjes@overijssel.nl of telefoonnummer 06 - 52 40 17 40."

 

Logo's van partners