Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Niek Oude Scholten

Als erfcoach is Niek Oude Scholten werkzaam in de 3 gemeenten van Salland: Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Daarnaast is hij als kavelruilcoördinator betrokken bij het project vrijwillige kavelruil ‘Kavels voor koeien’ in de gemeente Deventer.

“Samen met collega-erfcoaches vervul ik de rol van onafhankelijke en vertrouwelijke sparringpartner voor erfeigenaren en (agrarische) ondernemers in het buitengebied. 

Erfeigenaren kunnen ons voor allerlei uiteenlopende vraagstukken bereiken. Wij denken mee en ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van het erf of (agrarisch) bedrijf. Wanneer nodig, doen wij een beroep op ons netwerk binnen de Salland Deal. De korte lijnen hierin zijn van grote waarde voor ons en het gebied. Ook voor sociale vraagstukken kunnen erfeigenaren ons benaderen. Hierover hebben we ook regelmatig contact met Monique van Schagen. 

Kavelruilcoördinator vrijwillige kavelruil ‘Kavels voor koeien’ Deventer

Samen met Piet Dolman ben ik ook actief als kavelruilcoördinator in de gemeente Deventer voor de vrijwillige kavelruil ‘Kavels voor koeien’. Er liggen diverse wensen en opgaven in het buitengebied. Het kavelruilproject is in de 1e plaats bedoeld voor landbouwstructuurverbetering, maar door verschillende partners te betrekken binnen de Salland Deal proberen we ook koppelkansen te realiseren.

Achtergrond

Zelf ben ik woonachtig met mijn gezin op het Twentse platteland, maar bijna dagelijks maak ik de rit naar Salland. Na de agrarische hogeschool in Deventer heb ik ruim 13 jaar ervaring opgedaan op het gebied van advisering en ondersteuning van agrarische ondernemers. Dit zowel aan de keukentafel, in het veld als in de stal. Daarnaast houden we zelf vee en ben ik bestuurlijk actief op diverse vlakken. Ik zoek graag naar reële en werkbare oplossingen, waarbij de wens van een erfeigenaar voorop staat. Belangrijk vind ik dat partijen ergens tevreden op terug, maar vooral ook vooruit, kunnen kijken. 
Samen zorgdragen in Salland voor een leefbaar en vitaal buitengebied!”

Niek Oude Scholten, e-mail niek.oudescholten@pratensis.nl, telefoonnummer 06 - 38 64 84 47.

Logo's van partners