Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Nieuw Sion

Stichting Nieuw Sion wil een eigentijdse kloostergemeenschap ontwikkelen, waar mensen op adem kunnen komen en zichzelf hervinden in de ontmoeting, in de stilte en middels spiritualiteit.

Om dit doel te bereiken heeft de stichting in het gastenhuis 14 slaapplaatsen, douches en toiletten gerealiseerd, de brandveiligheid verbeterd en het verblijf geïsoleerd. Daarnaast is de entrée gerenoveerd en is de toegankelijkheid voor invaliden sterk verbeterd. Daarmee is dit deel van het klooster geschikt gemaakt voor het ontvangen van gasten die een meerdaagse retraite volgen. Bovendien kan dit deel van het klooster dan verhuurd worden en zo nieuwe ontwikkelingen mogelijk maken.
Het Leaderproject ‘Nieuw Sion’ is in september 2018 goedgekeurd. Stichting Nieuw Sion ontvangt € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Deventer). Voorwaarde voor de Leaderbijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen. Zo heeft de A.G. Schoorlemmerstichting te Heeten een subsidie van € 150.000 verstrekt. Enkele andere fondsen - die anoniem wensen te blijven - droegen bij met kleinere giften.

Meer informatie vind je op de website van Nieuw Sion.
Logo's van partners