Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Kavelruil in Salland

Na de afronding van een aantal grote kavelruilprojecten in Deventer en omgeving Boetelerveld, is het wat rustiger geworden met kavelruil. Toch is het signaal onder andere via de erfcoaches en de Boerenraad, dat er her en der behoefte is aan kavelruil.

Portretfoto's Piet Dolman en Bert Aman

Het goede nieuws is dat het nog steeds mogelijk is om een kavelruil te starten via het initiatief kavelruil Salland.

Kavelruil Salland houdt in dat initiatieven voor kavelruil ondersteund kunnen worden. Ook is het mogelijk om, mocht je grond willen verkopen, dit via de kavelruil Salland te doen. Daarmee word je ontzorgd, waarbij wel de wensen voor toedeling aan belanghebbenden kunnen worden meegenomen. Zodat landbouwgrond bij boeren terechtkomt die willen blijven boeren. Kavelruil kan geweldig helpen bij het halen van de opgaven vanuit het PPLG, het provinciaal programma landelijk gebied. Maar ook los daarvan is verbetering van de verkaveling altijd interessant.

Mocht je een idee hebben voor ruiling van gronden, neem dan contact op met één van de kavelruilcoördinatoren:

Mailen kan ook naar kavelruil@pratensis.nl.
 

Logo's van partners