Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

KrachtvanSalland-cheque: € 25.000 verdeeld over 28 initiatieven

De KrachtvanSalland-cheque is een eenmalige bijdrage van maximaal € 1.000 die lokale initiatieven in Salland kunnen aanvragen. Hiervoor was ook in 2023 € 25.000 vanuit provincie Overijssel beschikbaar.

In de afgelopen 4 jaar hebben al ruim 125 projecten een KrachtvanSalland-cheque mogen ontvangen. Van de totaal 97 aanvragen die dit voorjaar zijn ingediend, hebben 28 lokale en sociale initiatieven de KrachtvanSalland-cheque ontvangen. 

Initiatieven die met de bijdrage aan de slag kunnen

De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwde (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan de leefbaarheid. Waar in Olst in het Holstohus de jeugd een eigen plek organiseert, gaat een deel van de dorpskerk verduurzamen èn dienen als ruimte voor sociale activiteiten. Welsum gaat nieuwe bewoners verwelkomen met een welkomstmandje en in Luttenberg komt een popup camping voor gezinnen met een kleine beurs. In Mariënheem wordt een muziekcafé met livemuziek georganiseerd, de wijk Platvoet in Deventer organiseert een kinderstraatfeest. Nieuw Heeten pakt het groter aan en viert 100 dagen feest vanwege het honderdjarig bestaan. Om van al die feestelijkheden tot rust te komen kunnen kinderen binnenkort het blotevoetenpad in Mariënheem bewandelen. Ook kan je een bezoek brengen aan het weidevogelgebied 'De Lierderbroekerpolder'. Dit is slechts een kleine greep uit de initiatieven die de KrachtvanSalland-cheque ontvangen. Op www.dekrachtvansalland.nl/initiatievencoachsalland vind je alle projecten.

Initiatievencoach Salland

In 4 regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen. Dit wordt gedaan vanuit het programma Sociale Kwaliteit. In Salland is Giny Hoogeslag de initiatievencoach. Giny werkt binnen De Kracht van Salland samen met Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Zo kun je snel en makkelijk gebruikmaken van kennis en contacten die er al zijn. 

Daarnaast hebben initiatieven de mogelijkheid voor crowdfunding: via de website samenvoorelkaar.nl van provincie Overijssel kan je informatie vinden en je hiervoor aanmelden. Als meerdere initiatieven in Salland belangstelling hebben (minimaal 5), kan een workshop in Salland hiervoor worden georganiseerd. Bel of mail Giny als je belangstelling hebt:

Logo's van partners