Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Salland Café Verslingerd aan Smakelijk Salland

Op maandag 26 februari van 12.00 tot 16.00 wordt het Salland Café ‘Agrotoerisme, landschapsbiografie en Sallandse streekproducten’ gehouden.

Gestart wordt met een streekproductenlunch en vanaf 12.30 vertellen 3 deskundigen over de laatste ontwikkelingen en kennis die is opgedaan. Aansluitend wordt in kleinere groepen de doorvertaling gemaakt: wat kunnen of willen we hiermee in de dagelijkse praktijk? Dagvoorzitter is Anne Marie van Oldeniel. Locatie volgt per mail (ergens in Salland uiteraard)!

Meld je aan voor het Salland Café  >>>

 

Deel 1 – deskundigen aan het woord

  • Potentie van agrotoerisme - Jacqueline Lijs (NBTC) Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen onderzocht de potentie van agrotoerisme in Nederland. Als je overweegt om je bedrijfsvoering uit te breiden richting toerisme, waar zitten dan mogelijkheden? Jacqueline deelt de – voor Salland relevante - resultaten van het onderzoek. 
  • Landschapsbiografie - Martijn Horst en Niek Oosterbaan (Landschap Overijssel) - Salland zag er niet altijd uit zoals nu: hoe is het ontstaan en heeft het zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot wat het nu is? En waarom horen aardkunde, veldnamen, landschapselementen en streekproducten bij elkaar? Martijn en Niek leggen uit.
  • Leaderproject Verslingerd aan Smakelijk Salland - Tamara Toering (Salland Marketing) - In dit leaderproject wordt - met de landschapsbiografie als basis – gewerkt aan het versterken van de lokale voedselketen en gezamenlijke marketing. Storytelling wordt de sleutel tot succes. Die verhalen komen terug in o.a. een aspergecampagne, beleefkaart en een video serie. 

Deel 2 – van idee naar uitvoering

In het 2e deel van de middag kun je kiezen om over 1 van deze 3 onderwerpen verder te praten. In deze workshops proberen we samen verder te komen van ideeën tot daadwerkelijke plannen.

Logo's van partners