Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Erfcoach staat ook dit jaar voor je klaar

In de afgelopen jaren hebben de erfcoaches aan vele keukentafels mogen plaatsnemen. Zo hebben zij al veel boeren en andere erfeigenaren geholpen bij het zetten van stappen bij de ontwikkeling van hun erf en/of bedrijf, in welke richting dan ook.

Erfcoaches Niek Oude Scholten en Yvonne in ’t Veld, staand in een koeienstal

Ook dit jaar zijn de erfcoaches beschikbaar voor een keukentafelgesprek. Benieuwd wat de erfcoaches voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens op www.digitaleerfcoach.nl. Een afspraak maken is heel eenvoudig.

De erfcoaches in Salland (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte):

Onafhankelijke coach voor erfeigenaren

Een erfcoach is een onafhankelijke coach die erfeigenaren helpt met vragen over de toekomst, de veranderingen op het platteland en de maatschappelijke opgaven waar ondernemers op het platteland voor staan. Thema’s die aan de orde komen gaan bijvoorbeeld over het ontwikkelen van nieuwe functies, doorontwikkeling van het bedrijf, ruimtelijke vraagstukken, biodiversiteit en energie. Het kan ook gaan over financiën, bedrijfsbeëindiging of -overname en zorg. Een erfcoach helpt om zicht te krijgen op de (on)mogelijkheden, maar is vooral een onafhankelijke gesprekspartner. 

Belangrijke partner

De erfcoaches zijn sinds 2019 in Overijssel actief. Gezamenlijk bestrijken zij de hele provincie. Inmiddels zijn de erfcoaches een belangrijke partner voor boeren en andere erfeigenaren in het buitengebied. De erfcoach is bekend met veel thema’s die spelen op een boerenerf en weet regelingen en subsidiemogelijkheden te vinden. En de erfcoach, en dat is misschien wel het belangrijkste, is er om te luisteren, vragen te stellen, om in vertrouwen te kunnen nemen en om iemand verder te kunnen helpen. Erfcoaches zijn mensen met de voeten in de klei en een breed netwerk. 

Vertrouwelijke gesprekken

Erfcoaches zijn geen vervanger voor de meer gespecialiseerde adviseurs. Het zijn generalisten met een bijzondere rol, die vanuit onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid mee kunnen denken en sparren. Erfcoaches hebben geen persoonlijk belang bij de gesprekken; de gesprekken zijn altijd vertrouwelijk en kosteloos.

Logo's van partners