Ga direct naar de inhoud van de pagina

Actueel

Rentmeesterschap

Rentmeester van de toekomst

Jouw rentmeesterschap is hard nodig en zeer actueel. Je blijft investeren in een vitale en gezonde samenleving. Rentmeesterschap draait om volharden èn veranderen. Van levensbelang in de profit en in de non-profit sector.

Varkens

Salland Café: ‘Veehouderij en gezondheid in Salland, wat weten we ervan?’

Kom op maandag 18 september naar het Salland Café. We nemen je onder andere mee op excursie en horen hoe het eraan toegaat in de veehouderij.

Energiescan

Energieloket Salland helpt in de energieaanpak voor uw woning!

Wil jij zonnepanelen of isoleren, maar weet je niet goed waar te beginnen? En hoe zit het met subsidies voor energieneutraal verbouwen? Voor al dit soort vragen staat het Energieloket Salland voor jou klaar!

Logo's EU en LEADER

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland. Het plattelandsontwikkelingsbeleid van de EU wordt gefinancierd via het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO). Zie https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_nl.

LEADER Salland

Filmstrip Salland

Korte film: Maak van jouw idee een LEADERproject!

Wil jij je samen met andere inwoners, ondernemers of organisaties inzetten voor een vitaal Salland? Haak dan aan bij LEADER De Kracht van Salland.

Salland Café

Korte film over het Salland Café

In deze korte film vertelt Birgitte Keijzer, programmamanager plattelandsontwikkeling Raalte, wat het Salland Café is en wat we ermee willen bereiken.

Film over Salland

Inspirerende film over Salland

Het is er heerlijk wonen, werken en recreëren in Salland. Dat is mede het resultaat van twee gebiedsprogramma’s die eind 2013 aflopen: het Meerjarenprogramma Plattelandsontwikkeling (pMJP) en het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling ‘Leader Salland’.

Uitgelicht

Welkom op de website van De Kracht van Salland

Salland is een prachtig gebied in het westen van Overijssel. Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een hecht netwerk van vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Kern van de aanpak is een andere manier van werken. Lokale kracht, integrale aanpak, duurzaamheid, kennisoverdracht en het leggen van verbindingen staan centraal. Om dit te bereiken zijn er onder andere regelmatig bijeenkomsten, zoals het Salland Café.

Inwoners en organisaties realiseren vooral op eigen kracht projecten. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en de waterschappen Groot Salland en Rijn en IJssel faciliteren en stimuleren waar nodig. Samen goede projecten en activiteiten ontwikkelen en uitvoeren dat is ons doel. Een vitaal Salland, dat is waar wij voor staan. Haak jij aan?